Beeldverhalen

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”grid” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column width=”1/4″][button target=”_self” hover_type=”default” text=”illustraties” link=”https://www.giets.be/illustraties/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][button target=”_self” hover_type=”default” text=”Video Promo’s” link=”https://www.giets.be/video-promos/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][button target=”_self” hover_type=”default” text=”Grafisch Ontwerp” link=”https://www.giets.be/graphicdesign/”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][button target=”_self” hover_type=”default” text=”Beeldverhalen”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/3″][vc_separator type=”transparent”][vc_single_image image=”600″ img_size=”full” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_separator type=”transparent”][vc_column_text]

Maier files serie

[/vc_column_text][vc_column_text]Hoe kon de wetenschapper Otto Maier verdwijnen in het niets?

Maier files, is het mysterieuze verhaal van de wetenschapper en mysticus Otto Maier en zijn entourage.

 

Vind je ook dat de wereld niet is zoals ze zou moeten zijn? Dat het soms wel lijkt of zwart eigenlijk wit is en wit, zwart? Dat wat als vrijheid voorgesteld wordt, meestal uitdraait in onvrijheid? Zou je schrikken wanneer je ontdekt dat bijna alles wat je weet over de gang van zaken in deze wereld ondersteboven is gedraaid? Je bent niet alleen. Maar er is veel meer aan de hand!

 

Er doen tal van verhalen de ronde over de geheimzinnige Otto Maier. Volgens sommige bronnen voerde hij bizarre en geheime tijdsexperimenten uit. Anderen zijn overtuigd dat hij mede aan de wieg stond van een onderdrukte technolgie die de huidige machtstructuren grondig zou kunnen veranderen.

 

Weer andere geruchten beweren dat hij ergens een “Nazi” goudschat gestolen zou hebben en die  vervolgens ergens in de Harz regio zou hebben verborgen. Er bestaat zelfs een theorie dat hem afschildert als een occulte samenzweerder die banden zou hebben gehad met een duister en machtig heksengenootschap.

 

Allemaal krasse uitspraken.

 

Maar hij ging wel ergens tussen 1944 en 1945 als het ware in rook op. Sindsdien ontbreekt elk spoor van deze bijzonder vreemde Duitse wetenschapper.

 

Vele jaren geleden tijdens een van mijn werk gerelateerde reizen naar de stad Dresden in Duitsland ontmoette ik een man die Rolf Naumann heette. Achteraf gezien lijkt het zeer aannemelijk dat zijn werkelijke naam misschien wel Rolf Dietrich was.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_separator type=”transparent” thickness=”55″][vc_column_text]Herr Naumann was een hoteleigenaar en kon levendig vertellen over geschiedenis, legendes en over oude vergeten volksverhalen. Allemaal interesses die we deelden.

 

Er onstond meteen een klik, een band. Heb je ooit dat gevoel gehad wanneer je pas iemand leert kennen en vrijwel direct vertrouwen hebt? Wel, hier was het vertrouwen gelijk aanwezig. Het was zelfs alsof we mekaar al eeuwen kenden.

 

Dus daar zit je dan, in de gezellige hotelbar met je favoriet drankje en hapje, luisterend naar de fascinerende en buitengewone verhalen over Heidense Runen, Middeleeuwse alchemisten, de Duitse oorlogsjaren, de Zeven geheimen van de Kelk en Goethes verborgen boodschappen.

 

Je kon dan ook niet anders dan tot in de late uurtjes aan zijn lippen hangen.
We zouden goede vrienden worden en om eerlijk te zijn, wijd ik nu deze Maier files serie aan hem en het fascinerende verhaal dat hij me in die tijd toevertrouwde.

 

Op een donkere novemberavond gebeurde het! Tijdens een van de zovele levendige gesprekken, sloeg hij me plots met verstomming door te zeggen dat hij een groot geheim met zich meedroeg. “Ik draag dit veel te lang mee,” zei hij , “het zal eerst wel gek klinken, maar blijf luisteren het kan je ziel redden…”

 

Het zou het meest bizarre en meeslepende verhaal worden dat ik ooit gehoord had. De verdwijning van Otto Maier. Dit relaas en de vele details die de volgende dagen zouden volgen, werden de basis van de Maier Files en de ontdekking van de raadselachtige man, Otto Maier met zijn bijzonder vreemde cryptische dagboeken en notities …

 

Maier files

Maier files boekenwinkel[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”transparent” thickness=”100″][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” css=”.vc_custom_1561017334707{padding-top: 63px !important;}” z_index=”” background_color=”#000000″ padding_top=”50″ padding_bottom=”50″][vc_column][portfolio_list type=”hover_text_no_space” hover_type_text_on_hover_image=”split_up” columns=”4″ portfolio_loading_type=”portfolio_one_by_one” image_size=”square” order_by=”date” order=”ASC” filter=”no” number=”12″ show_title=”yes” portfolio_separator=”yes” show_categories=”yes” category=”beeldverhalen”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”622″ img_size=”full” alignment=”center” qode_css_animation=””][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]

Omdat Maier files zelfuitgevend is, wordt het originele verhaal verteld.

 

Waar anderen stoppen, gaat Maier files verder! Geen censuur, geen commerciële concessies, geen correcties van de gedachtepolitie, alleen het pure ketterse verhaal.

 

Is het een ongewoon en raar verhaal? Ja, dat mag je gerust stellen! Maar omdat het universum niet alleen vreemder is dan we denken, is het ook vreemder dan we ooit kunnen denken.

 

Is het fantasie? Voor sommige lezers zal dit zeker zo zijn. Maar er zijn bepaalde buitengewone werken van de menselijke geest die het gewone bevattingsvermogen zo onvoorspelbaar en op zo’n wonderbaarlijke schaal veranderen dat er plots een dag komt dat je uit het raam kijkt en je de wereld om je heen niet meer herkent.

 

Je kijkt naar buiten en je kan niet anders meer dan alles te zien in het licht van deze nieuwe kennis.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_column_text]Wanneer werelden botsen, worden grenzen verbroken en nieuwe ideeën geboren. Otto Maier vroeg zich in zijn dagboeken af: “Hoe kan je leven zoals je wilt, wanneer er zoveel mensen zijn die dat juist willen beletten?” Gelukkig is er zo’n manier. De weg van Otto Maier.

 

Je kan er natuurlijk van uitgaan dat Otto Maiers werk, de dagboeken en notities niet veel meer zijn dan een rookgordijn om de niet-ingewijden te verblinden voor de gevaarlijke filosofische waarheden. De Waarheid in de wereld vinden was een obsessie voor Otto Maier.

 

In ieder geval betekent de ”wereld ” meerdere dingen tegelijkertijd, of misschien helemaal niets. Maar misschien ook weer niet. Maar de conclusie is niet zo banaal noch zo vaag als het op het eerste zicht lijkt…

 

Maier files meer dan een strip[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”618″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row]